AAVK´s historie

Aalborg Vandski klub har ikke altid ligget på Nørresundby-siden, i den vidunderlige sø vi har nu. Den startede tilbage i 1974, hvor Niels Mozart søsatte klubben på hans 25 års fødselsdag den 18. februar 1974! Han startede med hans egen båd, hjemtaget fra Thulebasen. Det var en 16 Ford Fletcher, med en 120 hk Chrysler Outboard, som desværre viste sig at være en rigtig "mandagsmotor" som kostede en formue hver gang den gik i stykker. Det gjorde den tit, topstykket lignede ofte en plade chokolade, og da klubben ingen penge havde, ja, så var det af egen lomme reparationerne skulle betales. Det endte så også med, at den simpelthen ikke duede mere. Aavk købte så den første vandskibåd lidt senere, et monster af en træbåd med en stor 8 cyll. motor i.


Den rakte i nogen år, og vi havde flere træningslejre og sågar stævner hvor udenbyestrænere kom og hjalp til. Dengang var længden på en slalomline inklusiv håndtag23 m., så det var en ordentlig kortning ned til 18.25. Det viste sig imidlertid at vores slalomline i klubben var sprunget så mange gange at den rent faktisk nærmede sig18.25 m ! Det var selvfølgelig til stor morskab for alle.


Aavk slog en kæmpe kolbøtte da vi endelig efter mange møder med en som var genbo med den daværende direktør for Aalborg Portland, som roste og hjalp os. Endnu flere møder med fabrikken og endnu flere trækken i de rigtige tråde. De lærte formanden og Aavk at kende, og pludselig var den hjemme. Vi fik et prøveår til en husleje af 500 kr.! Og ja, vi kom til at danse rigtig godt sammen i mange år.


Vi stiftede Aalborg Portland Cup'erne, nok de største i Dansk Vandski Forbunds historie. Alle kom! Fabrikken sponserede sågar vandrepokaler, som de kom og overrakte om søndagen.


Aavk afholdte også andre store stævner: World Master Games som strakte sig over 1 uge. Vel nok klubbens internationale gennembrud tilbage i 89. Derudover 4-5 Nordiske, og 10-12 DM´er + alle de andre. Man kan sige, at Aavk red på en bølge af succes. Aavk blev "stedet" man kom, fordi det var ensbetydende med de gode resultater. Fra at være en lille fattig fjordklub, hvor det var os der rejste rundt for at finde godt vand, og stille 1000 spørgsmål til folk med vandskierfaring, var det nu pludselig lige omvendt. Vi fik bygget en pokkers masse erfaring op, og var tit foregangsklub mht. nye tiltag.


Den gamle bestyrelse, som er den der har siddet længst holdt godt fast i klubben. Den bestod af Niels Jørgensen (Rundhoved), Kris, Peter Jespersen, Jens Nøhr og så selvfølgelig formanden Niels Mozart. Andre gamle medlemmer såsom Lars Nørkjær, Carsten Bundgård , Peter og  Leif Saaby, som med påhæng havde deres faste gang i klubben, var med til at skabe de gode gamle dage, og  ja, det var tider. Det var altid en god stemning, megen aktivitet, fest og ballade i klubben.

Vi skal heller ikke glemme vores klubhusbyggeri. Klubhuset blev bygget i samarbejde med kommunen, men desværre brændte det i ned i starten af 90érne, og vi fik det bygget op igen, som det står i dag. Også båden skal nævnes, for Aavk har nu i mange år haft en af de bedste vandskibåde liggende i søen, og igennem tiden har Aavk skiftet båd cirka hver andet år. I starten var det af mærket Supra, senere blev det til Correct-craft og i dag er de af mærket Ski Nautique.


Inden for det sidste stykke tid er der sket en del ændringer i klubbens regi, både hvad angår formandskab og aktiviteter i klubben. Niels Mozarts stoppede efter 25 flotte år som formand. Der har dog været et par andre formand i tiden inden han stoppede, Kris var nemlig formand i sæsonen 1976, Jørgen Ottosen var formand fra 1977 til og med 1979 og Kurt Bundgaard Andersen var formand fra 1980 til 1983 hvor efter Mozart igen tog over. Klubben har efter Mozart haft Kristian Knudsen og Jan Kauslund som formænd, hvorefter Sanne Fremlev overtog og gjorde det fremragende i 3 år. I 2006 overtog Lars Hedegaard formandskabet i klubben efter Sanne. Lars har i de første 2 år gjort et formiddabelt arbejde i klubben, så det var med glæde at Lars på generalforsamlingen i februar i år blev genvalgt som formand i 2 nye år.


Hvad angår ændringer af aktiviteter har Aavk desværre for nogle år siden oplevet en markant nedgang af medlemmer, men 2004 og 2005 har været år, hvor aktivitetsniveauet stille og rolig har arbejdet sig op igen. Ydermere har Aavk de seneste par år taget wakeboard ind under vingerne, og denne gren af sporten er ved at vinde godt indpas i det ganske danske land. Aavk håber som Dansk Vandski Forbund også gør, på at denne disciplin vil blive godt integreret og skabe god interesse for dansk vandski sport.


Angående det dejlige anlæg Aavk har i og omkring søen, den gamle lergrav fra Aalborg Portlands tid, så stoppede samarbejdet med denne virksomhed i 2005. Søen og området er nu overtaget af kommune, og der er planer om at lave gangstier mm. omkring søen, således at flere kan få gavn af naturen og den friske luft omkring søen.


Der er meget mere at fortælle om Aavk, og vi kan ikke nævne det hele. Vi kan sikkert heller ikke huske eller grave det hele frem, men ovenstående tegner et godt billede af klubben og dens lange og gode historie, som kun eksisterer på grund af ildsjæle og andre frivillige som har bidraget med deres tid og gode humør. Aavk ser frem til og håber på mere af det, og håber på højt aktivitetsniveau og højt humør gennem hele sommeren.